Je vakantiegevoel vasthouden

Voor de meesten van ons zit de vakantieperiode erop. Dat betekent vaak dat we, ondanks onze goede voornemens, ons meteen weer in de drukte en de stress van alledag storten.  Hoe kun je toch dat heerlijke vakantiegevoel zo lang mogelijk vast houden? Hieronder een paar tips. De eerste tips helpen je om thuis het vakantiegevoel vast te houden. Daarna geef ik je een paar tips voor op je werk.1. Het verdient de voorkeur om na thuiskomst nog een paar dagen thuis te zijn voordat je weer gaat werken. Nog even rustig nagenieten, nog een keer uit eten, rustig de koffers uitpakken.

2. Geniet na van je vakantiefoto’s
Het nadeel van digitale foto’s is dat je ze op je computer zet en er daarna nooit meer naar kijkt. Jammer! Je kun er nog veel langer plezier van hebben. Print je mooiste vakantiefoto’s en lijst ze in. Of maak er een fotoalbum van. En vergeet ze vooral niet aan vrienden en familie te laten zien en er zelf regelmatig doorheen te bladeren. Even lekker nagenieten.

3. Ga lekker naar buiten
Op vakantie trek je een vestje en lange broek aan als het ’s avonds afkoelt. En steek je kaarsen aan als het donker wordt. Gek dat je thuis op de bank voor de televisie ploft. Houd deze vakantiegewoonte vast en ga thuis ook ‘s avonds buiten zitten of een stukje wandelen.

4. Ga op een talencursus
Ben je erg enthousiast over het vakantieland en is de kans groot dat je er volgend jaar weer naar toe gaat, overweeg dan om een taalcursus te volgen. Het levert gegarandeerd veel plezier en ontspanning op in je drukke leven.

5. Breng je vakantie in huis
– Op vakantie eet je vaak nieuwe dingen, of smaken dingen net even anders dan thuis. Probeer die heerlijke gerechten eens zelf te maken.
– Welke geur roept een vakantiegevoel bij je op? Koop dezelfde douche crème als je op vakantie gebruikte, of gebruik after sun in plaats van body lotion.
– Ook bepaalde liedjes brengen je weer helemaal in de vakantie stemming. Zorg dat je deze af en toe afluistert.
– Je kunt natuurlijk ook dat lekkere drankje in huis halen wat je op vakantie dronk.

En een paar tips op voor op je werk:
1. Weet wat er in je agenda staat in je eerste werkweek.
Niets is meer killing voor je vakantiegevoel dan er op je eerste werkdag achter komen dat je een vergadering bent vergeten. Of dat je een heel volle agenda hebt, zonder tijd om bij te praten met je collega’s of op je gemak je mail weg te werken. Ideaal is dan ook als je hier vantevoren tijd voor in je agenda hebt gereserveerd.

2. Heb je tijdens je vakantie bedacht wat je anders zou willen in je werk? Wil je meer offline zijn? Een andere werkomgeving? Heb je ook al bedacht wat daarvoor nodig is? Pak dit meteen aan. Anders is de kans groot dat het niet meer gebeurt.

4 antwoorden
 1. Hugo Bakker zegt:

  Hoi Tessa,

  Leuke tips! Ik had direct een bomvolle week na mijn vakantie en dat ga ik volgend jaar anders doen…

  Tijdens mijn vakantie had ik ook bedacht hoe ik een aantal dingen anders ga doen en dat heb ik inmiddels geïmplementeerd.

  Mijn tips is om alleen nog maar werk te doen wat je superleuk vindt!

  groeten, Hugo Bakker

  Beantwoorden
  • tessa zegt:

   Beste Hugo,
   Bedankt voor je reactie. Afgaande op je nieuwsbrieven, slaag je er volgens mij goed in om werk te doen wat je superleuk vindt. Mooi om te zien!
   Hartelijke groet, Tessa

   Beantwoorden
 2. Marianne Mulders zegt:

  TIP: Realiseer je dat je werk naast vakantie veel leuke dingen met zich meebrengt! Je ontmoet dagelijks leuke mensen, die in pauzes (die je dus moet nemen) allerlei verhalen hebben.
  Dit mis ik nu, nu ik voortdurend vakantie heb als pensionada

  Beantwoorden
  • tessa zegt:

   Beste Marianne,

   Goede tip! Nu ik geen collega’s meer heb, realiseer ik me maar al te goed hoe waardevol deze contacten zijn. Gelukkig heb ik een aantal (zakelijke) contacten om me heen verzameld waarmee ik goed kan sparren en waar ik ook lekker mijn vakantieverhalen kwijt kan.
   Hartelijke groet,

   Tessa Kamp

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *