Denken in Mogelijkheden

Denk jij in Mogelijkheden of Denk je in Problemen?
Stel, je wilt je buurman vragen of hij je helpt de kozijnen te schilderen. Welke gedachte brengt je dan verder?

  • Hij zal wel geen tijd hebben. Ik vraag het hem maar niet.
  • Ik weet dat de buurman het druk heeft. Maar wie weet wil hij me wel helpen, al is het maar een paar uurtjes. Dan kan ik hem helpen met…(vul zelf maar in).

Zie je het verschil? Dat is nou Denken in Problemen (DIPpen) of Denken in Mogelijkheden (DIMmen).Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van onze gedachten negatief zijn. Heel vaak geloven we wat we denken. (zie ook dit artikel over negatieve gedachten). Denken in problemen brengt ons niet veel verder. Het verlamt, het zorgt voor negatieve gedachten en daarmee negatieve gevoelens en overtuigingen. Je zou er nog stress van krijgen! Mensen die denken in mogelijkheden, stralen positiviteit uit en werken als een magneet op positieve mensen en situaties.

Dit betekent niet dat je alle mogelijke problemen of obstakels uit de weg moet gaan. Soms is het zelfs noodzakelijk om een probleem door en door te kennen, voordat je naar een oplossing kunt zoeken. Als je probleemanalyse er maar op gericht is om uiteindelijk een oplossing te vinden.

Hoe kun je starten met Denken In Mogelijkheden?
DIMmen vergt enige oefening, maar het gaat je zeker een positiever gevoel opleveren. En je kunt efficiënter en effectiever je werk uitvoeren!

Vragen die hierbij kunnen helpen, zijn:

  • Wat zijn mijn eigen aannames over deze situatie? Kloppen deze wel met de feiten?
  • Wat is de reden dat ik niet in beweging kom? Is dat een kwestie van niet kunnen, niet durven, niet willen? En wat kan ik daar aan doen?
  • Welke kans schuilt in deze uitdaging?
  • Waar heb ik invloed op en waarop niet? 
  • Kan ik het probleem in kleine stukjes knippen en daar oplossingen voor bedenken?
  • Wat is de gewenste uitkomst/waar wil ik dat dit toe leidt?
  •  Wie of wat kan mij helpen om tot een oplossing te komen?

DIMmen in teams
Probleemoplossend denken kan ook heel goed in teams worden toegepast. In het begin is het soms wel wennen. In een overleg wordt vaak lang gesproken over een probleem, de achtergrond, de onoverkomelijkheid en hoe rot en erg het allemaal wel niet is. En dan gaat men uit elkaar zonder (zicht op) een oplossing! Het lucht wel op, even klagen. Dat wel. Maar het lost niks op.Het is prima om een probleem te bespreken en te analyseren. Maar het is daarna wel belangrijk om tot een oplossing te komen.
Soms heeft een situatie langere tijd nodig om tot één of meerdere oplossingen te komen, maar dan wordt er in elk geval ergens naartoe gewerkt. Voor teams kunnen het merendeel van bovenstaande vragen worden toegepast. Meer op teams gericht zijn de volgende vragen:
–          We hebben het probleem besproken. En nu?
–          Wat stellen jullie voor als oplossing voor het probleem?
–          Bij complexe problemen: kunnen we onderzoek doen en advies uitbrengen over mogelijke oplossingen?

Door Denken in Mogelijkheden ben je niet langer het slachtoffer van een situatie, maar kun je verantwoordelijkheid nemen en oplossingsgericht werken.

Succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *