Ontspannen op vakantie? Lees deze tips

Heerlijk die vakantie die steeds dichter bij komt. Alleen krijgen sommigen van ons stress bij de gedachte aan wat ze allemaal nog moeten doen voordat ze weg kunnen. Begin een tijdje van te voren vast aan het idee te wennen en zorg ervoor dat je vakantie niet alleen bedoeld is om te ontstressen. Als je al ontspannen op reis gaat, haal je het maximale uit je vakantie. De tips hieronder lijken soms tegenstrijdig met de drukte die je ervaart voor de vakantie, maar ze helpen je wel om relaxed te worden/te blijven. Bovendien helpen ze mee aan een goede conditie en een betere weerstand. En dat is juist op vakantie mooi meegenomen!

Bereid je voor Een goed begin is het halve werk. Door je vakantie goed voor te bereiden en te bedenken wat er mee moet, is de kans op een geslaagde vakantie groot. Maak daarom vast plannen en maak een lijst met wat je mee wilt nemen, wat je nog wilt doen en wat je nog wilt kopen voordat je op vakantie gaat.

Zeg ‘nee’ In de vaak drukke tijd voor de vakantie zijn er anderen die nog wel eens wat van jou willen. Zeg niet meteen ‘ja’ als iemand iets van je wil. Vraag gerust om bedenktijd, dan kun je ook alsnog nee zeggen. Of zeg direct ‘nee’, je kunt immers prima uitleggen dat je het druk hebt voor de vakantie.

Doe ontspanningsoefeningen Het is aan te raden zo uitgerust mogelijk op vakantie te gaan. Ga op tijd naar bed in de week voordat je op vakantie gaat. Voorkom piekeren over wat je nog moet doen door ontspanningsoefeningen te doen.

Betaal rekeningen Werk je hele stapel post en rekeningen nog even weg voordat je weggaat. Hiermee ontneem je jezelf stress. Je voelt je beter wanneer je zaakjes geregeld zijn.

Let op wat je eet Gezond en bewust eten is altijd goed. Zorg ervoor dat je goede en bruikbare voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je lichaam goed de eventuele stress die je alsnog hebt, kunt opvangen.

Naar de sauna Zorg in de aanloop naar de vakantie dat je energiehuishouding in je lichaam goed zit. In de sauna zweet je alle afvalstoffen uit. Bovendien wordt je door een goede lichaamsverzorging mooier bruin als je eenmaal op vakantie bent.

Trek de natuur in Het idee een lange wandeling door het bos te maken terwijl je nog zoveel te doen hebt voor de vakantie, lijkt niet te rijmen. Maar wanneer je voor die wandeling de tijd neemt, krijg je meer rust en word je spanning minder. Daardoor kun je weer beter doorpakken.

Plan geen afspraken voor na je vakantie Om je vakantie gevoel langer vast te houden moet je eigenlijk in je agenda de week na je vakantie zoveel mogelijk blokken. Het idee daarna niet meteen iets te moeten, geeft rust.

Beweeg Neem de fiets of ga te voet om nog wat boodschappen te doen. Dat kost te veel tijd, zul je denken, maar het is wel de simpelste manier om stress buiten te houden. Bewegen om chemische stoffen af te voeren en de spieren te ontspannen.

 

(bron: www.ggznieuws.nl)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *