Volg mij op twitter Ga naar mijn Facebook pagina Ga naar mijn LinkedIn profiel

Veel dingen aan mijn hoofd? Mwah…

Ik moet mijn werk af hebben voordat de kinderen straks thuiskomen. Ik moet naar de supermarkt, anders hebben we straks niks te eten. Ik moet meehelpen surprises en gedichten maken. En sinterklaascadeautjes kopen. Ik moet alvast nadenken over het menu voor kerst, als er twaalf mensen komen eten. Ik moet de verzekering

Lees meer

SharePot met knikkers – over prioriteiten stellen

In het dagelijkse leven maken we ons nog wel eens druk om dingen die er niet zo toe doen. En vergeten we daardoor de dingen die wél belangrijk zijn. Kortom, we stellen nog wel eens de verkeerde prioriteiten. Onderstaand verhaal gaat hierover. Ik heb het niet zelf verzonnen en het is ook niet nieuw. Het is bedoeld om even stil te staan bij wat echt belangrijk is. Enjoy!

Lees meer

ShareKom jij ook tijd te kort? Lees deze tips

Er is iets ingewikkelds aan mensen die het te druk hebben en daar verandering in willen brengen. Deze mensen hebben namelijk helemaal geen tijd om veranderingen in hun werk aan te brengen. In dit artikel heb ik de meest voorkomende oorzaken van tijdverspilling op het werk opgenomen, met een aantal tips erbij. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om tips op te nemen die weinig tot geen extra tijd kosten.

Lees meer

ShareHoe je komende zomer kunt terugkijken op een succesvol jaar

Vaak gebruiken we de zomervakantie als moment om even stil te staan bij onszelf en plannen te maken. Heb je ook nagedacht over wat je allemaal nog zou willen doen, bereiken of veranderen? Vaak neem je je in die ontspannen situatie van alles voor, maar blijft het helaas bij voornemens. Eenmaal thuis verval je in de waan van alledag en is het best moeilijk om je voornemens uit te voeren. Bovendien is het best spannend om daadwerkelijk stappen te gaan zetten, om actie te ondernemen. En dus blijft alles bij het oude. Is dat wat je wilt? Natuurlijk is het spannend om dingen te veranderen. Maar vergeet niet: ‘Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg’.

Lees meer

ShareStressvrije werkplek – 5 tips

Ik schrijf regelmatig over hoe je jezelf kunt ontspannen. Maar het is natuurlijk net zo belangrijk dat je omgeving bijdraagt aan stressreductie. Dit artikel gaat over je werkplek. Het belangrijkste van een werkplek is dat je je er goed voelt. Nu hebben we niet allemaal evenveel invloed op (de inrichting van) onze werkplek, maar er zijn wel een aantal algemene tips te geven. Ik praat over bureau, maar de tips gelden natuurlijk net zo goed voor andere werkplekken.

Lees meer

ShareOntspannen op vakantie? Lees deze tips

Heerlijk die vakantie die steeds dichter bij komt. Alleen krijgen sommigen van ons stress bij de gedachte aan wat ze allemaal nog moeten doen voordat ze weg kunnen. Begin een tijdje van te voren vast aan het idee te wennen en zorg ervoor dat je vakantie niet alleen bedoeld is om te ontstressen. Als je al ontspannen op reis gaat, haal je het maximale uit je vakantie.

Lees meer

ShareOntspannen op je werkplek

 Snelle en eenvoudige ontspanningsoefeningen voor op je werk

Heb je een lange werkdag, is het eind nog niet in zicht en zitten je schouders nu al vast? Of zijn je ogen moe, maar wil je dat stuk toch nog even afschrijven?
Het helpt je om heel even je focus te veranderen. Even aandacht voor jezelf, even ontspannen en je kunt daarna weer met frisse moed verder. Door te ontspannen, kan je lichaam zich herstellen van de reactie op stress. Deze oefeningen helpen je lichamelijke klachten te voorkomen.

Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Lees meer

ShareStress en voeding

Vaak denken we bij de oorzaak van stress aan onrust of een hoge werkdruk. Maar wist je dat slechte eetgewoonten, alcohol, ziekte, cafeïne, luchtvervuiling, roken, intensief sporten en gewoon het verouderingsproces ook stress in je lichaam veroorzaken? Als je een goede weerstand hebt, kan je lichaam prima herstellen, mits je goed voor jezelf zorgt. Dus gezond eten, voldoende beweging en je lichaam genoeg rust geven om te herstellen. Als je niet helemaal gezond bent of langdurig aan stress blootstaat, dan is je lichaam echter niet voldoende in staat om uit zichzelf te herstellen van stress.

Lees meer

ShareSocratesse-Coaching-12