Volg mij op twitter Ga naar mijn Facebook pagina Ga naar mijn LinkedIn profiel

Op naar een mooiere wereld…

 

Ik denk dat ieder mens het in zich heeft om gelukkig te zijn. Alleen vergeten we in de hectiek soms om goed voor onszelf te zorgen. En dan kan stress ontstaan.

 Stress veroorzaakt ongeduld, korte lontjes en ruzie. En dan heb ik het nog niet eens over de nadelige gevolgen van stress op je lichaam. Ik geloof dat als mensen minder stress ervaren en relaxter zijn, ze automatisch lekkerder in hun vel zitten. Mensen die lekker in hun vel zitten, zijn aardiger voor zichzelf en voor anderen. En hiervan wordt de wereld een mooiere plek om te leven.

 Ik geniet ervan als ik mensen zie opbloeien. Als ze zeggen ‘ik ga bij jou met meer energie weg dan waarmee ik kwam’. Ik ben blij dat ik ze hierbij kan ondersteunen en vind het nog mooier dat ze het eigenlijk helemaal zelf doen.

Mijn naam is Tessa Kamp-van der Hoeven (1975) uit ‘s-Gravenzande, Westland. Mijn Westlandse achtergrond wordt vaak gewaardeerd door klanten. Ik ken immers de werkmentaliteit en weet dat mensen hun problemen vaak niet kunnen delen met anderen. Mijn kracht ligt in mijn open karakter. Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak, waardoor het minder moeilijk is om zich kwetsbaar op te stellen of de uitdaging  van verandering aan te gaan. Hierdoor kunnen klanten sneller en doelgerichter werken aan hun doelen.

Klanten zeggen dat ze energie krijgen van een gesprek met mij. En tegelijkertijd tot rust komen. Dat ik direct kan zijn, maar altijd op een respectvolle manier. En dat ik in staat ben snel de vinger op de zere plek te leggen, waardoor ze al na een paar gesprekken merken dat ze zich beter voelen.

Ik heb diverse uitdagende banen gehad in de zakelijke dienstverlening, de psychiatrie en bij de overheid. Gecombineerd met een gezin met twee kinderen en een tweede eigen bedrijf weet ik als geen ander hoe druk je het kunt hebben. En hoe gestresst je je daarbij kunt voelen. Ik heb geleerd hoe ik met deze verschillende gevoelens om kon gaan en ervaren hoe fijn het is om met een rustig en zelfverzekerd gevoel alle ballen in de lucht te houden.

Om mijn klanten nog beter te kunnen helpen, heb ik de post HBO Beroepsopleiding tot Coach aan de Alba Academie gevolgde. Deze opleiding is EMCC EQA Practitioner geaccrediteerd (internationale erkenning) en is getoetst en erkend door Stichting Post-HBO, CEDEO en NOBCO.

Naast Socratesse heb ik een ander bedrijf, ODA marketing. Hiermee zorg ik voor mezelf en voor anderen voor een passief inkomen door middel van marketing van voedingssupplementen. Ben je geïnteresseerd in een extra inkomen of wil je je huidige inkomen vervangen, kijk dan op www.odamarketing.nl. Als je interesse ligt in kwalitatief goede voedingssupplementen, neem dan zeker ook een kijkje op deze website!

 

Betekenis Socratesse

Socratesse is afgeleid van Socrates. Socrates was een Griekse filosoof (470 – 399 voor Christus). Hij onderwees niet door te vertellen, maar door vragen te stellen. Met zijn vragen probeerde hij zijn leerlingen na te laten denken en zelf tot inzicht en/of kennis te laten komen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op.

 

Referenties

“Vaak denk ik aan je terug!

Ik heb je coaching als heel prettig ervaren. Jouw no-nonsens benadering, een grapje, een oefening of een voorbeeld, sloot erg bij mijn behoefte aan.  Je legde snel en doortastend de vinger op de ‘zere plek’. Daardoor kwam ik snel tot de kern en heb je me geholpen om tot nieuwe inzichten te komen.

De antwoorden zitten er wel, maar door jouw manier van vragen stellen/ het luisteren/ verbanden zien en benoemen, kwamen ze sneller naar de oppervlakte.  Uiteindelijk moet je het zelf doen. maar jouw positiviteit en aanmoediging hebben mij een steun in de rug gegeven! Ook nu pak ik ik nog wel eens de achtergrondinformatie die je gestuurd hebt, of denk ik terug aan onze gesprekken. Met maar een paar sessies een groot resultaat behaald, als zeg ik het zelf. Heel erg bedankt!” (anoniem)

“December 2015 ging ik weer aan het werk na zwangerschapsverlof. Ik ging in één maand van heel gelukkig met twee mooie kinderen naar diep in de put. Werk, thuis, hobby, vrienden en familie slokte mij helemaal op. Ik vergat mijzelf in de meeste negatieve vorm. Al mijn gedachtes en kronkels gingen een eigen leven leiden waardoor ik diep in de put raakte. Een noodoproep naar Tessa en na een intake gesprek was duidelijk dat ik haar hulp hard nodig had. De eerste gesprekken waren confronterend en liet zij mij best lastige opdrachten doen. Stukje bij beetje klom ik eruit en nu 9 maanden later ben ik er weer, zit ik goed in mijn vel en heb ik alles op de rit. Tegen Tessa heb ik al mijn kronkels verteld en zij liet mij inzien wat nou echt belangrijk was. Met de juiste tools leerde zij mij mijn gedachtes op een rij te zetten en tot de kern te komen.

Bedankt Tessa, ik ben je heel erg dankbaar!” (Anoniem)

“Ik kan een coachingstraject bij Tessa van harte aanbevelen. Mijn lijf gaf aan dat ik al geruime tijd teveel op mijn bordje had liggen en hier niet meer op een goede manier mee om kon gaan. Mijn werkgever stelde mij in de gelegenheid om een traject van 8 coachingsgesprekken met Tessa te hebben. Tessa is empathisch, luistert goed, geeft erkenning, stelt vragen waar je verder mee komt en gebruikt oefeningen waardoor je tot de kern komt. Ik heb er heel veel van geleerd en heb tools gekregen waardoor ik weer beter in mijn vel zit en met plezier naar mijn werk ga.”(Hanneke)

“Tessa is een kanjer. Bij mij was achteraf een burn out niet meer te voorkomen, daarvoor zat ik al te diep. De reeds gestarte intensieve gesprekken met Tessa hebben voor een zachte landing gezorgd. Daarnaast heb ik hierdoor correct mijn werkzaamheden tijdelijk kunnen afhechten en is mijn herstel eerder ingezet en is er minimale kans op blijvende schade. Met soms confronterende en directe vragen leidde Tessa het gesprek keer op keer naar de kern van het probleem. Wat ik mee heb gemaakt (op het werk en privé) is punt 1. Veelal is dat een gegeven, hoewel de onrust en werkdruk bij mij door meerdere reorganisaties sterk was toegenomen. Punt 2 is hoe hiermee om te gaan. Tessa heeft mij handvatten aangereikt voor mijn herstel en tevens om met werkdruk en verwachtingen om te gaan. De toekomst ga ik vol vertrouwen tegemoet.” (Jan)

“Tessa heeft als coach een aantal onmisbare kwaliteiten: is integer, kan goed luisteren, heeft een prettige persoonlijkheid en het vermogen op de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen. Daarnaast levert Tessa maatwerk: geen pasklare oplossingen, maar afgestemd op de persoon en de situatie. En wat voor mij heel waardevol was: heeft mij geleerd om met een andere bril op naar situaties of personen te kijken.” (Angelique Koolschijn, gemeente Westland)

“De aanpak/gesprekstechnieken van de coach zijn duidelijk en direct. Bij onduidelijkheden wordt verder gevraagd, of wordt de vraag op een andere manier ingestoken. Verder sprak de manier waarop de coach te werk ging mij zeer aan. Door middel van actieve oefeningen werden mij vragen gesteld of opdrachten gegeven. Ik vond deze voor mij creatieve aanpak zeer prettig. Het coachingstraject heeft mij meer opgeleverd dan een “antwoord” op de coachvraag die in eerste instantie is geformuleerd.” (Esther Valstar, Financial Economic Advisor bij NL EVD Internationaal)

“Ik heb dit traject als positief ervaren. Ik vond het erg fijn om met een deskundig persoon te praten die ook verder van je af staat dan bijvoorbeeld familie of vrienden. Ook heb ik ervaren dat het goed is om na te denken wat je echt belangrijk vindt. Ik vond de coach verder een prettig persoon om mee te praten, de bijeenkomsten verliepen ontspannen en waren voor mijn gevoel elke keer snel voorbij. Ik heb de afgelopen weken veel over mezelf geleerd, daar ben ik erg blij mee.” (specialist gewasbescherming)

“Ik ben tevreden over het coach gesprek. Je stelde gerichte vragen wat mij aan het denken zette. Je bent rustig, luistert goed en probeert je goed in te leven in een situatie.
Je bent een persoon waarbij een ander zich snel op z’n gemak voelt. Ik ben me bewust geworden van hoe om te gaan met een lastige situatie. Ik neem normaal gesproken weinig tijd om eens goed over situaties na te denken. Dit gesprek heeft bij mij geholpen meer na te denken over mijn gevoel en vervolgens tot een oplossing te komen.” (Ellen van Paassen, Rabobank Westland)

“Tessa is een doorzetter als het welzijn van anderen aan de orde is. Ik heb haar als coach voor de Ikisik leren kennen als een gedreven, inlevende en warme collega. Haar humor, nieuwsgierigheid en scherpe blik houden tegelijkertijd de organisatie en onderlinge samenwerking scherp en fris. (Marc Schwencke, Coach & Trainer Stichting Ikisik)

“Als coach moet je verschillende kwaliteiten in huis hebben. Je moet mensen op een professionele manier begeleiden en geen waardeoordeel hebben over de situatie. Je moet helpen bemiddelen bij een conflict door de communicatie te verbeteren en wederzijds begrip in te laten zien. Daarnaast moeten mensen hun eigen beslissingen kunnen nemen zonder dat ze daarbij in een bepaalde richting worden gestuurd. Eigenschappen die Tessa in huis heeft! Een coach zijn, dat zit in je.” (FemkeFleur Lamkamp, bedrijfsleider st. Lucas Andreas Ziekenhuis Amsterdam)

Share
Socratesse-Coaching-4